Cinqo Cases – Campagne voor Vereniging Basisinkomen

projectmanagement

Achtergrond

De Vereniging Basisinkomen is een non-profit instelling die zich inzet voor de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen in Nederland. Cinqo en de Vereniging hebben gesproken over het belang van een creatieve campagne om aandacht te genereren voor het basisinkomen.

Aanpak

Wij hebben gekozen voor een meezingbaar feelgood-nummer met een combinatie van zang en rap. De naam van het nummer is “Het Goeie Leven”. Producersduo Killing Skills heeft de productie van het nummer verzorgd. Rapper Pharao heeft de teksten en zanglijnen geschreven, zangeres Yara heeft het refrein gezongen.

Vervolgens hebben wij het script en draaiboek opgesteld voor de videoclip-opnames. Als regisseur en cameraman hebben wij Roeland Bentvelzen benaderd. De productie van de videoclip vond begin april 2014 plaats. Designstudio OK Parking heeft de cover van het nummer ontworpen.

PR/Marketing Communicatie

Wij hebben een uitgebreid marketingcommunicatie-plan opgesteld. De doelstelling was om zoveel mogelijk media-aandacht te genereren op televisie, radio, online en in print. Hierbij hebben we ons gericht op organisaties en platformen die te maken hebben met onderwerpen als sociale zekerheid, armoede, bewustzijn, politiek, duurzaamheid, spiritualiteit en muziek.

In de aanloop naar de release hebben wij een Facebook-campagne gevoerd met achter-de-schermen-foto’s.

Op 6 mei 2014 hebben we “ Het Goeie Leven” via het Cinqo-Youtube kanaal gelanceerd. Daarnaast hebben wij het nummer gepromoot via Twitter, Instagram en Linkedin.

Resultaat

De campagne heeft media-aandacht opgeleverd van onder andere Joop.nl en daskapital.nl, radio-interviews met FunX, Radio Mart, een paginagroot interview in tijdschrift MUGWeb, een interview voor een aflevering van VPRO-programma Tegenlicht die op 7 september aanstaande wordt uitgezonden en meer dan 14.000 views op YouTube binnen 2 maanden. De videoclip is onder andere in rotatie genomen op Salto TV en TV Oranje.

Het Goeie Leven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *