Architectenweb

new business sales

Achtergrond

Architectenweb is een cross-mediale uitgever die zich richt op architecten en andere creatieve professionals. Architectenweb.nl is de grootste portal op het gebied van architectuur in Nederland, AWM en BNA zijn vaktijdschriften . Het verdienmodel is gebaseerd op advertentie-inkomsten van fabrikanten en producenten.

Door teruglopende inkomsten in de bouwsector werden adverteerders vanaf 2010 voorzichtiger bij het vrijmaken van budgetten. De opdracht voor Cinqo was om nieuwe adverteerders aan te trekken voor AWM en nieuwe (cross-mediale) proposities te ontwikkelen.

Aanpak

Wij constateerden dat het toewijzen van advertentiebudgetten door klanten steeds meer op jaarbasis werd gedaan. De voorkeur ging hierbij uit naar het adverteren in media-edities die thematisch aansloten op de boodschap van de fabrikant.

Resultaat

De verkoopinspanningen van Cinqo hebben geleid tot het binnenhalen van een groot aantal nieuwe klanten. De thematische koppeling tussen verschillende media-uitingen maakte het voor klanten aantrekkelijker om tegelijkertijd online en offline te adverteren .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *